joi, 23 septembrie 2010

Bio-prevenirea cancerului mamar cu doua nuci pe zi

Biologic activi, polifenolii sunt prezenti in fructe, in special in pulpa, legume, ceai, vin rosu, care sunt antioxidanti puternici si inhibitori plachetari. Fructul(nuca) este de toamna, dar beneficiul dureaza tot anul. Mici, dure si dificil de spart, nucile pastreaza sub coaja lor impenetrabila o mare putere impotriva tumorilor. Mananca doua nuci pe zi la o masa si ajuta-ti organismul sa joace in aparare.

Puterea de anti-colesterol a fost deja cunoscuta de ceva timp. Acum isi face drum ipoteza, testata in laborator, ca amestecul de substante nutritive concentrate in lemnul de nuc este o bariera pentru a indeparta formarea si agresiunea celulelor tumorale. Studiile efectuate pe soareci, realizate de cercetatorii de la U.S. Marshall, Universitatea de Medicina confirma: in cazul rozatoarelor, daca le sunt date sa mestece o doza zilnica de 56 de grame de nuci(echivalentul a doua nuci) riscul de a dezvolta cancer scade brusc.

Trei cuvinte magice: fitosteroli, flavonoide si omega 3


Ele se numesc substante bioactive care introduse in alimentatie au puterea de a deveni "o frana" pentru oxidarea celulelor, un proces care presupune imbatranirea prematura a celulelor.

Analiza moleculara a aratat ca acizi grasi omega-3 joaca un rol cheie in lupta impotriva cancerului. Cercetatorii britanici confirma faptul ca doar o modesta parte din nuci ajuta la prevenirea cancerului mamar. Problema se pune in felul urmator: daca nucile sunt bogate in grasimi si calorii, prin urmare - explica nutritionistii - acizii grasi din nuci sunt de tip bun sau grasimi nesaturate, aceeasi care protejeaza inima de colesterol rau si chiar si sanul de tumori.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu